Waar vandaan: Webmail > Raadpleeg je eigen mailbox > Help > Ook oudere e-mails bekijken via webmail

Ook oudere e-mails bekijken via webmail

Indien je inlogt met de instelling POP3, dan krijg je waarschijnlijk enkel de nieuwste e-mails te zien. Oudere e-mails krijg je niet te zien.
Hoe komt dat en wat kan je eraan doen?

De reden is dat je waarschijnlijk naast de SeniorenNet webmail ook gebruik maakt van een e-mail programma zoals Outlook, Outlook Express of Windows Mail.
Deze programma's halen de e-mails op uit je mailboxn, maar verwijderen vervolgens deze e-mails uit je mailbox!

De e-mails staan dan enkel nog in dat programma en niet meer in je mailbox. Als je dan achteraf via de SeniorenNet Webmail je e-mail nakijkt, staan die e-mails er dus niet meer in. Want ze werden verwijderd door je e-mail programma.

Gelukkig kan je een instelling aanpassen in de programma's zodat ze dit niet doen. Op deze manier kan je e-mails van een aantal dagen oud behouden in je mailbox, of zelfs gewoon àlle e-mails behouden.

Afhankelijk van je e-mail programma doe je dit anders.

Windows Mail

1. Open Windows Mail
  2. Klik bovenaan met je linkermuisknop op het menu "Extra".
  3. In het menu dat verschijnt klik je vervolgens met je linkermuiksnop op "Accounts".
  4. Dubbelklik op je e-mail adres in het lijstje. Een nieuw scherm opent.
  5. Klik bovenaan met je linkermuisknop op het tabblad "Geavanceerd".
  6. Onderaan moet je het witte vakje aanklikken dat staat voor "Een kopie van berichten op de server achterlaten".
  7. (optioneel, dit hoeft niet) Indien je wenst dat je bijvoorbeeld de e-mails van de afgelopen week blijft behouden, maar vanaf ze ouder zijn ze toch te laten verwijderen, klik dan ook "Van server verwijderen na" aan, en zet het getal op 7 dagen.
  8. Klik onderaan op "OK" met je linkermuisknop.
  9. Klik rechtsonder op "Sluiten" met je linkermuiksnop.

Outlook Express

1. Open Outlook Express
  2. Klik bovenaan met je linkermuisknop op het menu "Extra".
  3. In het menu dat verschijnt klik je vervolgens met je linkermuiksnop op "Accounts".
  4. Dubbelklik op je e-mail adres in het lijstje. Een nieuw scherm opent.
  5. Klik bovenaan met je linkermuisknop op het tabblad "Geavanceerd".
  6. Onderaan moet je het witte vakje aanklikken dat staat voor "Een kopie van berichten op de server achterlaten".
  7. (optioneel, dit hoeft niet) Indien je wenst dat je bijvoorbeeld de e-mails van de afgelopen week blijft behouden, maar vanaf ze ouder zijn ze toch te laten verwijderen, klik dan ook "Van server verwijderen na" aan, en zet het getal op 7 dagen.
  8. Klik onderaan op "OK" met je linkermuisknop.
  9. Klik rechtsonder op "Sluiten" met je linkermuiksnop.

Outlook

1. Open Outlook
  2. Klik bovenaan met je linkermuisknop op het menu "Extra".
  3. In het menu dat verschijnt klik je vervolgens met je linkermuiksnop op "Accountinstellingen".
  4. Dubbelklik op je e-mail adres in het lijstje. Een nieuw scherm opent.
  5. Klik rechtsonder op de knop "Meer instellingen..."
  6. Klik bovenaan met je linkermuisknop op het tabblad "Geavanceerd".
  7. Onderaan moet je het witte vakje aanklikken dat staat voor "Een kopie van berichten op de server achterlaten".
  8. (optioneel, dit hoeft niet) Indien je wenst dat je bijvoorbeeld de e-mails van de afgelopen week blijft behouden, maar vanaf ze ouder zijn ze toch te laten verwijderen, klik dan ook "Van server verwijderen na" aan, en zet het getal op 7 dagen.
  9. Klik onderaan op "OK" met je linkermuisknop.
  10. Klik rechtsonder op de knop "Volgende".
  11. Klik rechtsonder op de knop "Voltooien"
  12. Klik rechtsonder op "Sluiten" met je linkermuiksnop.
E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark
Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.
Untitled Document